Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe z kremem krówkowym
1.Biszkopt: Maki przesiać z proszkiem do pieczenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodawać cukier, po 1 żółtku i strużką olej. Na koniec łyżka wymieszać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Piec 20 minut w 160*C. Po upieczeniu wyjąc z tortownicy i wystudzić. Przekroić na pół. 2.Krem Do rondla wlać 2 szklanki mleka i wsypać cukier. W miseczce rozrobić 0,5 szklanki mleka z budyniem z 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Budyń wlać do gotującego się mleka i energicznie mieszać. Odstawić do wystudzenia. Gdy ostygnie utrzeć z masłem lub margaryną. 3.Truskawki pokroić w plasterki. Galaretkę rozpuścić w 3,5 szklanki gorącej wody. Odstawić do stężenia. 4.Ciasto układać warstwami:1 biszkopt, krem krówkowy, 2 biszkopt, truskawki, galaretka.