Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowo - bananowe
Jaja ubijamy z 1/2 szklanki cukru na parze. Pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie dodajemy mąkę tortową, mieszamy, przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej cienko masłem. Pieczemy przez ok 30 min w tem 180oC. Masło ucieramy z pozostałym cukrem na puszystą masę. Zielone galaretki rozpuszczamy w 0,5 l wody, odstawiamy do stężenia. Gdy będą już lekko stężałe dodajemy do utartej, puszystej masy, mieszamy delikatnie, zostawiamy jednego banana i parę truskawek do udekorowania wierzchu ciasta, a resztę kroimy w plasterki i również dodajemy do masy. Całość powoli mieszamy. Masę wykładamy na upieczone ciasto biszkoptowe, dekorujemy bananami i truskawkami i zalewamy lekko stężałą galaretką czerwoną. Wstawiamy do lodówki na ok 2h