Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasto twarogowo-kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sernik w innej wersji z dodatkiem kaszy kukurydzianej

Ciasto twarogowo-kukurydziane

Składniki:

Ciasto twarogowo-kukurydziane

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto twarogowo-kukurydziane
Formę wyłożyć pergaminem i posmarować tłuszczem. Ser twarogowy przemleć w maszynce, włożyć do miski, dodać cukier puder, kaszę, żółtka, śmietanę, otartą skórkę z pomarańczy. Wszystko dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie przemieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut.