Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane Eli z rabarbaremprzygotowanie rabarbaru
Rabarbar obrać z włókien, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie ciasta
Przygotować cukier.
przygotowanie ciasta cd
Margarynę wyjąć z lodówki żeby zmiękła.
przygotowanie ciasta cd
Jajka wybijać po jednym do kubka i wlewać do miski.
przygotowanie ciasta cd
Do miski przesiać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
przygotowanie ciasta cd
Przygotować pół szklanki mleka.
przygotowanie ciasta cd
Do miski włożyć margarynę, cukier i ucierać aż masa będzie biała. Do masy dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Dodawać mąkę, mleko i mieszać. Blachę 36 X 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto.
przygotowanie ciasta cd
Na wierzch ciasta wyłożyć rabarbar. Piec ciasto przez około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ( z termoobiegiem 160 stopni ). Po ostudzeniu posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego!
gusia1000