Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasto ucierane z czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W taki sam sposób można upiec ciasto z innymi owocami.

Ciasto ucierane z czereśniami

Składniki:

Ciasto ucierane z czereśniami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ucierane z czereśniami
Czereśnie umyć, osuszyć, wydrylować i oprószyć 3 łyżkami mąki. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, ciągle ucierając dodawać po 1 jajku. Pod koniec wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i pokruszonymi herbatnikami, wymieszać. Następnie do ciasta dodać wydrylowane czereśnie i aromat, wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, stawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 50 minut.

Tagi:

jajko jajka