Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z rabarbarem
Rabarbar umyć i pokroić w 2 cm kawałki. Zasypać cukrem i cukrem waniliowym. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodawać po jednym jajku i cały czas ucierać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko dodać do masy, utrzeć na jednolitą i gładką masę. Formę 33*22 cm wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Wylać ciasto i rozłożyć równomiernie rabarbar. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 45 min. Do suchego patyczka. Zimne ciasto przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
edytaha
alaaa
edytaha
Dziękuję Alu, niestety na polecenie lekarza muszę zacząć dietę, skończą się pyszności, przynajmniej dla mnie :(
misia5
2milutka
bietka
alaaa
Częstuj się, byle szybko bo znika w oka mgnieniu. :)
alaaa
To fakt, z kubkiem mleka będzie pyszny zestaw.