Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z rabararem i kremem
Rabarbar obrać, pokroić na kawałki. W rondlu zagotować 2 łyżki wody z 3 łyżkami cukru. Do syropu wsypać pokrojony rabarbar, zagotować, odcedzić. Żółtka z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i margaryną utrzeć na puszystą masę. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem delikatnie mieszając. Połowę ciasta wylać do przygotowanej formy, wyłożyć rabarbar i zalać pozostałym ciastem wymieszanym z kakao. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temp 180 stopni. Z mączki budyniowej, mąki pszennej i mleka ugotować gęsty budyń, ostudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo zimny budyń. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny i aromatem. Gotowy krem wyłożyć na zimne ciasto, ułożyć biszkopty i ozdobnie polać rozpuszczoną czekoladą.