Sposób przygotowania:
Ciasto użądlenie pszczoły
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy po jednym żółtku, ucierając dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Tortownicę (26cm.) smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułką tartą, przelewamy ciasto, wierzch ciasta posypujemy płatkami migdałów i cukrem brązowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 35 minut. Upieczony i ostudzony biszkopt kroimy na pół.
Z mleka odlewamy pół szklanki, miksujemy z budyniem, jajkiem i żółtkami, pozostałe mleko zagotowujemy, gotujemy budyń, studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości, dodajemy po łyżce budyniu. Krem wykładamy na dolną część biszkoptu, przykrywany wierzchnim biszkoptem.
Z mleka odlewamy pół szklanki, miksujemy z budyniem, jajkiem i żółtkami, pozostałe mleko zagotowujemy, gotujemy budyń, studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości, dodajemy po łyżce budyniu. Krem wykładamy na dolną część biszkoptu, przykrywany wierzchnim biszkoptem.