Sposób przygotowania:
Pszczółka Maja
1. Masa kokosowa: Wszystkie składniki na masę kokosową należy wymieszać w rondelku i doprowadzić do zagotowania, następnie jakiś czas smażymy. Odstawiamy, żeby ,masa ostygła.
2. Ciasto: Masło ucieramy razem z cukrem i żółtkami, powoli dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Masę wykładamy na blachę. Polewamy je masą kokosową. Pieczemy około 35-40 minut.
3. Masa budyniowa: Masło ucieramy dodając po łyżce ugotowanego i przestudzonego budyniu. Gdy masa będzie gładka smarujemy nią przekrojone na pół ciasto.
4. Ciasto ma następujące warstwy : ciasto-masa budyniowa-ciasto z masą kokosową na wierzchu.
2. Ciasto: Masło ucieramy razem z cukrem i żółtkami, powoli dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Masę wykładamy na blachę. Polewamy je masą kokosową. Pieczemy około 35-40 minut.
3. Masa budyniowa: Masło ucieramy dodając po łyżce ugotowanego i przestudzonego budyniu. Gdy masa będzie gładka smarujemy nią przekrojone na pół ciasto.
4. Ciasto ma następujące warstwy : ciasto-masa budyniowa-ciasto z masą kokosową na wierzchu.