Sposób przygotowania:
Ciasto Pszczółka
Przygotowujemy ciasto: miękką margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym oraz z żółtkami. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do masy z margaryny dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko, a także pianę z białek. Składniki dokładnie mieszamy. Następnie ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
W międzyczasie przygotowujemy wiórka kokosowe. W tym celu wszystkie składniki masy kokosowej przekładamy do rondelka, zagotowujemy, a następnie smażymy cały czas mieszając. Gdy masa już będzie gotowa odstawiamy ją do wystudzenia. Następnie ostudzoną masę wykładamy na ciasto. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180*C i pieczemy godzinę.
Po upieczeniu ciasto studzimy, a następnie przekrawamy na pół.
Przygotowujemy masę budyniową: budynie gotujemy na mleku, odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie do utartego masła dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Ucieramy.
Następnie przekrojone ciasto przekładamy masą budyniową, wierzch polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu.
W międzyczasie przygotowujemy wiórka kokosowe. W tym celu wszystkie składniki masy kokosowej przekładamy do rondelka, zagotowujemy, a następnie smażymy cały czas mieszając. Gdy masa już będzie gotowa odstawiamy ją do wystudzenia. Następnie ostudzoną masę wykładamy na ciasto. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180*C i pieczemy godzinę.
Po upieczeniu ciasto studzimy, a następnie przekrawamy na pół.
Przygotowujemy masę budyniową: budynie gotujemy na mleku, odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie do utartego masła dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Ucieramy.
Następnie przekrojone ciasto przekładamy masą budyniową, wierzch polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu.
msewka