Sposób przygotowania:
Ciasto w dwóch kolorach
Białka ubijamy w misce na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i cukier. Miksujemy. Stopniowo dodajemy wodę, mąkę, proszek do pieczenia i olej. Mieszamy cały czas dalej. Dzielimy masę na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Nalewamy na formę najpierw masę z kakao, potem drugą. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
![Ciasto w dwóch kolorach Ciasto w dwóch kolorach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-w-dwoch-kolorach-284704.jpg)
![Ciasto w dwóch kolorach Ciasto w dwóch kolorach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-w-dwoch-kolorach-284705.jpg)
![Ciasto w dwóch kolorach Ciasto w dwóch kolorach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-w-dwoch-kolorach-284706.jpg)
![Ciasto w dwóch kolorach Ciasto w dwóch kolorach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-w-dwoch-kolorach-284707.jpg)