Sposób przygotowania:
Sernik kakaowy z kruszonką w 2 kolorach
Mąkę przesiać na stolnicę,posiekać z margaryną,jajkami,śmietaną,proszkiem i cukrem waniliowym.Zagnieść i oddzielić niewielki kawałek,uformować z niego kulę i odłożyć.Pozostałe ciasto zagnieść z kakao.Również z ciasta kakaowego oderwać kawałek i też zrobić kulkę.Duże ciasto włożyć do lodówki,a małe dwie kulki do zamrażalnika-wszystkie na 30 minut. W międzyczasie przygotować nadzienie: Ser dwa razy przepuścić przez maszynkę.Do masy dodać budyń i rodzynki.Osobno utrzeć cukier razem z jajkami i cukrem waniliowym na puch.Wlać do masy serowej,następnie dodać stopione i wystudzone masło.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wyjąć ciasto z lodówki,rozwałkować na wielkość formy.Dno formy wysmarować masłem i posypać bułką tartą.Kakaowym ciastem wylepić dno i boki formy.Nakłuć gęsto widelcem.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C i podpiec spód przez 15 minut.Następnie na podpieczony spód wyłożyć nadzienie serowe.Pozostałe kawałki ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać na zmianę wierzch sernika.Piec w 180 st.C przez około 50 minut.Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!