Sposób przygotowania:
Śliwkowe ciasto- pycha!
CIASTO: Do wysypanej na stolnicę mąki dodajemy pozostałe składniki ciasta. Zagniatamy je energicznie, a następnie dzielimy na dwie części. Każdą z części wykładamy na 2 przygotowane blaszki. Pieczemy kolejno po około 20 minut w 180 stopniach. Upieczone miodowe ciasta studzimy. MASA: W 0,5 litry wody rozpuszczamy galaretki i studzimy je. gdy galaretki zaczną tężeć ucieramy masło z cukrem. Dokładamy stopniowo żółtka. W oddzielnej misce ubijamy śmietankę. ubita łączymy z masłem. Do całości dodajemy galaretkę. Masę dokładnie mieszamy i wylewamy na pierwsze upieczone ciasto miodowe. Przykrywamy drugim ciastem i odstawiamy do zastygnięcia.Po zastygnięciu ciasto smarujemy masa krówkową. na to układamy pokrojone śliwki. Całość polewamy rozpuszczona czekoladą. Odstawiamy by czekolada zastygła.Ciasto odkładamy do lodówki do zastygnięcia.