katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ciasto wieloowocowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczne, wilgotne ciasto z różnymi owocami. Ciasto lekko przestudzone można posypać cukrem pudrem..

Ciasto wieloowocowe

Składniki:

Ciasto wieloowocowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto wieloowocowe
Pokrojone masło albo margarynę rozpuszczamy,dodajemy mleko mieszamy i studzimy. Jajka wybijamy i ubijamy z cukrami na puszystą masę (ubijać dość długo). Dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i masło. Śliwki umyjemy i wyciągamy pestki.

Jabłka obieramy wycinamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Rabarbar oczyszczamy i w kostkę. Ok połowę przygotowanego ciasta wylewamy do przygotowanej dużej blaszki, wykładamy część rabarbaru i przygotowanych owoców, następnie zalewamy resztą ciasta.

Wierzch ciasta zasypujemy resztą owoców. Pieczemy ok50min w 180 stopniach.