Sposób przygotowania:
Ciasto wieloowocowe
Pokrojone masło albo margarynę rozpuszczamy,dodajemy mleko mieszamy i studzimy. Jajka wybijamy i ubijamy z cukrami na puszystą masę (ubijać dość długo). Dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i masło. Śliwki umyjemy i wyciągamy pestki.
Jabłka obieramy wycinamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Rabarbar oczyszczamy i w kostkę. Ok połowę przygotowanego ciasta wylewamy do przygotowanej dużej blaszki, wykładamy część rabarbaru i przygotowanych owoców, następnie zalewamy resztą ciasta.
Wierzch ciasta zasypujemy resztą owoców. Pieczemy ok50min w 180 stopniach.
Jabłka obieramy wycinamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Rabarbar oczyszczamy i w kostkę. Ok połowę przygotowanego ciasta wylewamy do przygotowanej dużej blaszki, wykładamy część rabarbaru i przygotowanych owoców, następnie zalewamy resztą ciasta.
Wierzch ciasta zasypujemy resztą owoców. Pieczemy ok50min w 180 stopniach.