Sposób przygotowania:
Ciasto wiewiórka
CIASTO:
Jajka ubij z cukrem,dodaj olej mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia.Następnie dodaj rodzynki,orzechy oraz jabłka i wymieszaj łyżką.Piecz ok. godziny w temp. 170 st. w podłużnej blaszce.
POLEWA:Wszystkie składniki wrzuć do garnka i zagotuj.Chłodne ciasto polej polewą i zostaw do wystygnięcia.
Jajka ubij z cukrem,dodaj olej mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia.Następnie dodaj rodzynki,orzechy oraz jabłka i wymieszaj łyżką.Piecz ok. godziny w temp. 170 st. w podłużnej blaszce.
POLEWA:Wszystkie składniki wrzuć do garnka i zagotuj.Chłodne ciasto polej polewą i zostaw do wystygnięcia.
motyl87