Sposób przygotowania:
Ciasto wiśniowe
Ciasto:
Z podanych składników zagnieć ciasto,Zrób kulę i włóż do lodówki na godzinę.
Blaszkę posmaruj masłem.
3/4 części ciasta rozwałkuj i przełóż na blaszkę. Pozostałe ciasto pokrój w paski o szerokości 1 cm.
Masa:
Wiśnie wypłucz i wydryluj.
Zagotuj 1/4szk wody ze szklanką cukru. Włóż wiśnie i zagotuj.
Budyń rozprowadź w 1/4szklance wody i wlej do wiśni, gotuj minutę. Gorącą masę wiśniową włóż na ciasto, na masę ułóż kratkę z ciasta.
Piecz 50min w 180stC.
Posyp cukrem pudrem.
Z podanych składników zagnieć ciasto,Zrób kulę i włóż do lodówki na godzinę.
Blaszkę posmaruj masłem.
3/4 części ciasta rozwałkuj i przełóż na blaszkę. Pozostałe ciasto pokrój w paski o szerokości 1 cm.
Masa:
Wiśnie wypłucz i wydryluj.
Zagotuj 1/4szk wody ze szklanką cukru. Włóż wiśnie i zagotuj.
Budyń rozprowadź w 1/4szklance wody i wlej do wiśni, gotuj minutę. Gorącą masę wiśniową włóż na ciasto, na masę ułóż kratkę z ciasta.
Piecz 50min w 180stC.
Posyp cukrem pudrem.