Sposób przygotowania:
Ciasto wymyślne
Przygotować ciasto:
Białka ubić na sztywną pianę i, dalej ubijając, wsypać cukier. Następnie stopniowo dodawać żółtka oraz przesianą mąkę pszenną, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wsypać mąkę ziemniaczaną, wlać ocet, dokładnie i powoli mieszać, ale nie ubijać.
Przełożyć ciasto do dwóch dużych form i upiec.
Masa budyniowa:
Mleko wlać do naczynia i zagotować. Śmietanę i jaja rozbić trzepaczką, a następnie wlać do gotującego się mleka i dalej gotować, aż utworzą się grudki serka. Margarynę z cukrem pudrem rozetrzeć w makutrze. Dodać przestudzony i schłodzony serek i ucierać, aż powstanie puszysta masa. Przełożyć nią ciasto. Wierzch oblać polewą czekoladową i posypać kokosem. 100g - 235 kcal
Białka ubić na sztywną pianę i, dalej ubijając, wsypać cukier. Następnie stopniowo dodawać żółtka oraz przesianą mąkę pszenną, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wsypać mąkę ziemniaczaną, wlać ocet, dokładnie i powoli mieszać, ale nie ubijać.
Przełożyć ciasto do dwóch dużych form i upiec.
Masa budyniowa:
Mleko wlać do naczynia i zagotować. Śmietanę i jaja rozbić trzepaczką, a następnie wlać do gotującego się mleka i dalej gotować, aż utworzą się grudki serka. Margarynę z cukrem pudrem rozetrzeć w makutrze. Dodać przestudzony i schłodzony serek i ucierać, aż powstanie puszysta masa. Przełożyć nią ciasto. Wierzch oblać polewą czekoladową i posypać kokosem. 100g - 235 kcal
darek112