Sposób przygotowania:
Ciasto z Awokadellą
Ciasto: kostkę margaryny, 2 jajka, szklankę cukru,półtorej szklanki mąki, 2 łyżki proszku do pieczenia, cukier wanilinowy,aromat migdałowy ugniatamy ręcznie, aby konsystencja masy była sypka-tzw. puszek.
Awokadella: 2 dojrzałe awokado obieramy,kroimy i blendujemy z 2 łyżkami kakao, cukier dodaję do smaku.
Na spód blachy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą wysypujemy równomiernie 3/4 ciasta.
Na wierzch wykładamy naszą Awokadellę- resztą ciasta posypujemy jego wierzch.
Pieczemy w piekarniku bez termoobiegu, w temp. 180C przez ok. 50 minut,do zarumienienia się ciasta.
Posypujemy cukrem pudrem-smacznego!
Awokadella: 2 dojrzałe awokado obieramy,kroimy i blendujemy z 2 łyżkami kakao, cukier dodaję do smaku.
Na spód blachy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą wysypujemy równomiernie 3/4 ciasta.
Na wierzch wykładamy naszą Awokadellę- resztą ciasta posypujemy jego wierzch.
Pieczemy w piekarniku bez termoobiegu, w temp. 180C przez ok. 50 minut,do zarumienienia się ciasta.
Posypujemy cukrem pudrem-smacznego!
Przygotowanie ciasta
Składniki ugniatamy ręcznie, aby konsystencja masy była sypka-tzw. puszek.
Przygotowanie Awokadelli
2 dojrzałe awokado obieramy,kroimy i blendujemy z 2 łyżkami kakao, cukier dodaję do smaku.
Wykładanie ciasta i pieczenie
Na spód blachy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą wysypujemy równomiernie 3/4 ciasta.
Na wierzch wykładamy Naszą Awokadellę- resztą ciasta posypujemy jego wierzch. Pieczemy w piekarniku bez termoobiegu, w temp. 180C przez ok. 50 minut,do zarumienienia się ciasta.
Posypujemy cukrem pudrem-smacznego!