ivelcia

ivelcia

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Ciasto z Awokadellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 200
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne,szybkie i proste ciasto- na co dzień i od Święta. Mój oryginalny przepis, który podbił serca i podniebienia dzieci dorosłych:) Idealne na Świateczny stół i do popołudniowej kawy!

Ciasto z Awokadellą

Składniki:

Ciasto z Awokadellą

Na masę

  • kostka margaryny,
  • 2 jajka,
  • szklanka cukru,
  • półtorej szklanki mąki,
  • 2 łyżki proszku do pieczenia,
  • cukier wanilinowy,
  • aromat migdałowy

Na Awokadellę

Sposób przygotowania:

Ciasto z Awokadellą
Ciasto: kostkę margaryny, 2 jajka, szklankę cukru,półtorej szklanki mąki, 2 łyżki proszku do pieczenia, cukier wanilinowy,aromat migdałowy ugniatamy ręcznie, aby konsystencja masy była sypka-tzw. puszek.

Awokadella: 2 dojrzałe awokado obieramy,kroimy i blendujemy z 2 łyżkami kakao, cukier dodaję do smaku.

Na spód blachy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą wysypujemy równomiernie 3/4 ciasta.

Na wierzch wykładamy naszą Awokadellę- resztą ciasta posypujemy jego wierzch.

Pieczemy w piekarniku bez termoobiegu, w temp. 180C przez ok. 50 minut,do zarumienienia się ciasta.

Posypujemy cukrem pudrem-smacznego!

Przygotowanie ciasta

Składniki ugniatamy ręcznie, aby konsystencja masy była sypka-tzw. puszek.

Przygotowanie Awokadelli

2 dojrzałe awokado obieramy,kroimy i blendujemy z 2 łyżkami kakao, cukier dodaję do smaku.

Wykładanie ciasta i pieczenie

Na spód blachy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą wysypujemy równomiernie 3/4 ciasta.

Na wierzch wykładamy Naszą Awokadellę- resztą ciasta posypujemy jego wierzch. Pieczemy w piekarniku bez termoobiegu, w temp. 180C przez ok. 50 minut,do zarumienienia się ciasta.

Posypujemy cukrem pudrem-smacznego!

Tagi:

placek ciasto