Sposób przygotowania:
Ciasto z bezą i orzechami
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto jak na pierogi, podzielić na 2 równe części i wylepić nim 2 takiej samej wielkości blachy( normalne standardowe. Ciasto posmarować powidlami. Białka ubić na sztywno dodając szklankę cukru i rozsmarować po powidłach. Pianę posypać orzechami i wstawić do nagrzanego pieca 180*C - upiec oba ciasta ok. 40 min.Następnie zrobić krem wg opisu na opakowaniu( ja dałam mniej Kasi o 1/4 kostki), dodać też do kremu spirytus i trochę araku.Przełożyć ostygnięte ciasto w następujący sposób.Na pierwszy placek wyłożyć krem karpatkowy, nakryć drugim plackiem odwróconym do góry nogami czyli bezą do środka. Lekko przycisnąć i polać polewą czekoladową.
Z podanych składników zagnieść ciasto jak na pierogi, podzielić na 2 równe części i wylepić nim 2 takiej samej wielkości blachy( normalne standardowe. Ciasto posmarować powidlami. Białka ubić na sztywno dodając szklankę cukru i rozsmarować po powidłach. Pianę posypać orzechami i wstawić do nagrzanego pieca 180*C - upiec oba ciasta ok. 40 min.Następnie zrobić krem wg opisu na opakowaniu( ja dałam mniej Kasi o 1/4 kostki), dodać też do kremu spirytus i trochę araku.Przełożyć ostygnięte ciasto w następujący sposób.Na pierwszy placek wyłożyć krem karpatkowy, nakryć drugim plackiem odwróconym do góry nogami czyli bezą do środka. Lekko przycisnąć i polać polewą czekoladową.
jovi
czekoladka_m
luna
Natala1210
Lady Marmolada
joasiaant
czarna-mamba
esterka22
msewka
anemon
kasiular
misia53
Miło mi bardzo, cieszę się ,że smakowało i ,że polecasz innym.Pozdrawiam!