Sposób przygotowania:
Ciasto z borówką i śmietaną
Oddzielamy białka od żółtek ubijamy białka ze szczyptą soli dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijamy .
Do dobrze ubitych białek dodajemy żółtka chwilę jeszcze miksujemy.
Do masy jajecznej wlewamy olej kokosowy miksujemy moment na niższych obrotach miksera.
Do masy wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia delikatnie mieszamy ale już ręcznie.
Tortownicę 26-28 wykładamy papierem do pieczenia wlewamy masę .
Na górę dajemy umyte osuszone borówki.
Nagrzewamy piekarnik 175 st i pieczemy ciasto 35-40 minut.
Ciasto studzimy.
Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody mieszamy i czekamy aż napęcznieje,
następnie zalewamy wrzącą wodą mieszamy aż się rozpuści studzimy.
Do naczynia wlewamy śmietanę dodajemy cukier kokosowy ubijamy na sztywno.
Do ubitej śmietany wlewamy żelatynę mieszamy .
Do małej miseczki odejmujemy trochę białej śmietany a do pozostałej dodajemy dzem z czarnej porzeczki mieszamy .
Na zimne ciasto wykładamy śmietanę z czarną porzeczką.
Z białej śmietany robimy ozdobny rant i dekorujemy dowolnie.
POLECAM!!!
Do dobrze ubitych białek dodajemy żółtka chwilę jeszcze miksujemy.
Do masy jajecznej wlewamy olej kokosowy miksujemy moment na niższych obrotach miksera.
Do masy wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia delikatnie mieszamy ale już ręcznie.
Tortownicę 26-28 wykładamy papierem do pieczenia wlewamy masę .
Na górę dajemy umyte osuszone borówki.
Nagrzewamy piekarnik 175 st i pieczemy ciasto 35-40 minut.
Ciasto studzimy.
Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody mieszamy i czekamy aż napęcznieje,
następnie zalewamy wrzącą wodą mieszamy aż się rozpuści studzimy.
Do naczynia wlewamy śmietanę dodajemy cukier kokosowy ubijamy na sztywno.
Do ubitej śmietany wlewamy żelatynę mieszamy .
Do małej miseczki odejmujemy trochę białej śmietany a do pozostałej dodajemy dzem z czarnej porzeczki mieszamy .
Na zimne ciasto wykładamy śmietanę z czarną porzeczką.
Z białej śmietany robimy ozdobny rant i dekorujemy dowolnie.
POLECAM!!!
BozenaMatuszczyk
gosia56
Bardzo dziękuję Bożenko;)
Bo
gosia56
Dziękuję Bożenko ale to takie proste i szybkie ciasto;)
gusia1000