Sposób przygotowania:
Ciasto z borówkami
*Upiec dwa jasne biszkopty(każdy z 3 jaj), *Kremówkę ubić z odrobiną cukru pudru. Dodać śnieżkę i dalej ubijać, *Szklankę borówek zmiksować i wlać do kremówki, *W oddzielnym naczyniu ubić śnieżkę w szklance mleka i dodać do kremówki, * 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody( gdy już ostygną to wlać do kremówki i dokładnie wymieszać), *kremówkę włożyć do lodówki i poczekać aż zacznie tężeć, * większą połowę masy wylać na biszkopt i przykryć drugim biszkoptem, * wierzch ciasta ozdabiać na przemian masą i borówkami tak jak na zdjęciu, *masę posypać startą na tarce czekoladą, * paseczki borówek polać galaretką, żeby borówki nie wyschły w lodówce. No i to by było na tyle. SMACZNEGO!
Pyza
zuzi
Pysznie wygląda i nie dziwi mnie że zostały tylko dwa kawałki :-))))
Pyza
aha, dzięki, jakoś nie załapałam, ale wytłumaczeniem niech będzie to, że musiałam tamować ślinotok :-)
zuzi
msewka
ANECIA