Sposób przygotowania:
ciasto z brukselką
Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści, opłukać i osączyć.
Z podanych składników zarobić ciasto drożdżowe i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Tortownicę posmarować margaryną i przełożyć do niej ciasto. Na cieście ułożyć brukselkę i nakryć plastrami boczku. Ser zetrzeć na tarce i posypać nim ciasto. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać na gorąco .
Z podanych składników zarobić ciasto drożdżowe i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Tortownicę posmarować margaryną i przełożyć do niej ciasto. Na cieście ułożyć brukselkę i nakryć plastrami boczku. Ser zetrzeć na tarce i posypać nim ciasto. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać na gorąco .
edytaha