Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwianiami i jabłkami
Przygotować składniki na ciasto. Brzoskwinie i jabłka umyć dokładnie pod bieżącą woda, obrać, usunąć pestki i gniazda nasienne, pokroić w kostkę lub plasterki. Jajka sparzyć wrzącą wodą, mąkę przesiać na sicie o drobnych otworach. Cukier, jaja i cukier waniliowy zmiksować razem w szerokim naczyniu. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz oliwę wymieszaną z wodą. Wszystko dobrze zmiksować. Blaszkę natłuścić. Ciasto wylać na blachę. Poukładać jabłka oraz brzoskwinie można wykorzystać inne owoce (truskawki, wiśnie, śliwki). Piec na rumiany kolor około 50- 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Wyjąć ciasto, ostudzić i można posypać cukrem pudrem.