Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami
Biszkopt: białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier, kolejno żółtka a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę do pieczenia smarujemy tłuszczem, posypujemy mąką i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na około 45 minut. ( Rada: gdy mój biszkopt zaczyna się piec i już podrośnie podnoszę mu wtedy temperaturę do 180 stopni) Podczas gdy biszkopt się piecze robimy dwie różne galaretki, takie jakie lubimy i odstawiamy na jakiś czas. Masa: W małym garnku gotujemy zwyczajny budyń taki jak na opakowaniu, gdy jest już gotowy dodajemy do niego jedną łyżkę mąki i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy już całkowicie ostygnie dodajemy łyżkę masła. Taką gęstą masę wykładamy na wystudzony już biszkopt, a na to układamy pokrojone kawałki brzoskwiń. Kiedy galaretka jest już w miarę gęsta wylewamy ją na ciasto i wkładamy do lodówki. Po chwili polewamy drugą galaretką, no i smacznego.