dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne ciasto brzoskwiniowe z chrupiącą kruszonką.

Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką
Miękko margarynę kroimy w niewielkie kawałki a następnie miksujemy, stopniową dodajemy szczyptę soli, cukier i cukier waniliowy oraz jajka. Dokładnie ucieramy. Na koniec dodajmy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Wykładamy ciasto na blachę wyłożoną folią aluminiową. Na wierzch ciasta układamy brzoskwinie pokrojonę w plasterki. Masłą na kruszonkę roztapiamy. Łączymy z mąką i cukrem. I tak powstałą masą posypujemy wierzch ciasta. Na koniec całość posypujemy cukrem waniliowym. Pieczemy ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 40 - 45 min. Smacznego.
Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką
Brzoskwinie odcedzamy z zalewy i kroimy w plasterki.
Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką
Składniki na ciasto dokładnie ucieramy mikserem.
Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką
Odsączonę i pokrojone owoce układamy na cieście.
Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką
Na koniec posypujemy kruszonką i cukrem waniliowym i pieczemy.

Tagi:

jajko jajka