Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciasto z brzoskwiniami i migdałami 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne ciasto z chrupiącym dodatkiem migdałów.

Ciasto z brzoskwiniami i migdałami 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto z brzoskwiniami i migdałami 2

 

  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 50g płatków migdałów
  • puszka brzoskwiń w syropie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z brzoskwiniami i migdałami 2
Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić w kostkę. Jajka ubić z cukrem mikserem na puch, następnie dosypać do nich mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodę oczyszczoną. Do składników dolać płynne składniki: olej i mleko, połączyć ze sobą przy pomocy miksera. Ciasto wylać do formy wysypanej bułką tartą, na koniec rozłożyć pokrojone owoce, na koniec posypać całość płatkami migdałowymi piec ok. 35-40 min w 180st. C.
Ciasto z brzoskwiniami i migdałami 2
Ciasto wylac do formy
Ciasto z brzoskwiniami i migdałami 2
ułożyć owoce i migdały.

Tagi:

jajko jajka