Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami i śliwkami
Do miski wbić całe jajka, dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać na najwyższych obrotach miksera. Do momentu aż masa będzie gęsta i biała.
Następnie ciągle ubijając dodawać powoli śmietanę o temp. pokojowej. Na końcu masę łączymy z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.
Wylewamy ciasto do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ciast. W ciasto wciskamy połówki śliwek i brzoskwiń. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i pieczemy ok. 45-50 min.
Gdy ciasto lekko przestygnie wyjmujemy z blaszki i posypujemy cukrem pudrem.
Następnie ciągle ubijając dodawać powoli śmietanę o temp. pokojowej. Na końcu masę łączymy z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.
Wylewamy ciasto do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ciast. W ciasto wciskamy połówki śliwek i brzoskwiń. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i pieczemy ok. 45-50 min.
Gdy ciasto lekko przestygnie wyjmujemy z blaszki i posypujemy cukrem pudrem.