Sposób przygotowania:
Ciasto śliwkowo-brzoskwiniowe
Przygotowanie: Jajka ubić na sztywną pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Trzy łyżki mąki tortowej odłożyć. Resztę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać do masy jajecznej miksując na najniższych obrotach miksera na przemian wlewać olej i oranżadę. Ciasto podzielić na dwie równe części do jednej wsypać odłożoną mąkę tortową, do drugiej kakao, zmiksować, wlewać na przemian do wyłożonej pergaminem blaszki o podanych wymiarach. Na wierzchu ciasta wyłożyć pokrojone na cząstki brzoskwinie i śliwki. Wstawić do piekarnika piec około 50 minut w temp 180*c na grzaniu góra-dół.Po upieczeniu całkowicie wystudzić. Zimną kremówkę z lodówki ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem i śmietan fiksem posmarować wierzch ciasta wygładzić, udekorować świeżo pokrojonymi owocami i podawać.
edytaha
2milutka
To co w końcu będziesz wąchać ciasto czy floksa?..;D
edytaha
Zjem ciasto wąchając floksa :P