Sposób przygotowania:
Placek owocowy z bezą
CIASTO: Margarynę utrzeć z 1 szklanką cukru i cukrem waniliowym. Ucierając dokładać po 1 żółtku ( łącznie ma być 7 żółtek ). Masę wymieszać z mąką i mąką ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę z 4 białek. Ciasto wyłożyć do blaszki 25x36 cm wysmarowanej i posypanej tartą bułką. BEZA: Ubić pianę z pozostałych 3 białek, pod koniec dodawać cukier. Dobrze ubitą pianę rozsmarować na cieście. Na tym równomiernie rozłożyć połówki śliwek i ćwiartki lub ósemki brzoskwiń. Piec najpierw 25 minut w temp. 200 st, potem zmniejszyć temperaturę do 160 st. i piec jeszcze 40 min. CIASTO JEST NAJSMACZNIEJSZE OD RAZU PO UPIECZENIU, KIEDY BEZA JEST CHRUPIĄCA !!!!! SMACZNEGO :)