Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i jabłkami.
Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na 2 części. Owijamy folią i wkładamy do zamrażarki na ok. 30 min.
Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę. Natomiast budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Na formę kładziemy papier do pieczenia. Pierwszą część ciasta wykładamy do formy i posypujemy lekko bułką tartą. Na to kładziemy jabłka i zalewamy je gorącym budyniem. Czekamy chwilę aż budyń ostygnie i wykładamy drugą część ciasta. Ciasto kruszymy lub ścieramy na tarce na grubych oczkach. Pieczemy w 170 stopniach ok 50-60 min.
Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę. Natomiast budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Na formę kładziemy papier do pieczenia. Pierwszą część ciasta wykładamy do formy i posypujemy lekko bułką tartą. Na to kładziemy jabłka i zalewamy je gorącym budyniem. Czekamy chwilę aż budyń ostygnie i wykładamy drugą część ciasta. Ciasto kruszymy lub ścieramy na tarce na grubych oczkach. Pieczemy w 170 stopniach ok 50-60 min.