Sposób przygotowania:
Ciasto z chałwą
BISZKOPT:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, nie przerywając ubijania dodać żółtka po jednym.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito, następnie dodawać po łyżce do masy.
Całość wymieszać.
Do przygotowanej prostokątnej formy posmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia wlać ciasto.
Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stop. C.
KREM:
Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, nie przerywając ucierania dodać pokruszoną chałwę po łyżce, a nastepnie alkohol, rodzynki i orzechy.
Zimny biszkopt przekroić wzdłuż nadwie części, przełożyć kremem, posmarować boki i wierzch ciasta.
Udekorować rozpuszczoną mleczną czekoladą i czekoladowymi listkami.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, nie przerywając ubijania dodać żółtka po jednym.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito, następnie dodawać po łyżce do masy.
Całość wymieszać.
Do przygotowanej prostokątnej formy posmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia wlać ciasto.
Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stop. C.
KREM:
Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, nie przerywając ucierania dodać pokruszoną chałwę po łyżce, a nastepnie alkohol, rodzynki i orzechy.
Zimny biszkopt przekroić wzdłuż nadwie części, przełożyć kremem, posmarować boki i wierzch ciasta.
Udekorować rozpuszczoną mleczną czekoladą i czekoladowymi listkami.