Sposób przygotowania:
Ciasto z masą grysikową i żurawiną
Ciasto: Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier i jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, i dodać do masy. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej części dodać kakao i mleko. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę białą wyrównać powierzchnie a następnie masę kakaową rozsmarować na białej tworząc fale. Na ciemne ciasto posypać żurawinę i lekko ją docisnąć.Przykryć papierem do pieczeni i piec ok 45 minut w temp 180 stopni. Ostudzić. Masa grysikowa: Mleko zagotować z cukrem. Żółtka wymieszać z kaszą i wlać do gotującego się mleka. Ciągle mieszając aż zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę i dodać po łyżce grysiku. Pod koniec dodać sok z cytryny. Masę wyłożyć na ostygnięte ciasto i posypać startą czekoladą i ozdobić żurawiną. Wstawić do lodówki do stężenia.
zewa
zewa
kołczu
zewa
Może i tak ale wcześniej było identyczne zdjęcie w obu przepisach i identyczny opis przygotowania. Przyjrzyj się też dokładnie zdjęciom z etapów przygotowania.
zewa
Aha i poczytaj opis przygotowania ciasta w obu przepisach i wszystkie składniki :)
Justyna92
Tak to moja pomyłka...
Dodałam przepis i napisałam oryginalną masę i już został zaakcentowany , gdy sobie przypomniałam że ja zrobiłam go ze swoją wersją czyli masą grysikową ... a nie wiedziałam jak tamten usunąć... Pomyłka dlatego że już chwilę temu to ciasto robiłam i za późno sobie przypomnialam
zewa
Rozumiem, ale wystarczyło napisać do moderatora o usuniecie jednego. A tak niepotrzebnie aferę zrobiłam :)
kołczu
Justyna92
Późno w nocy po pracy dodawałam i jakoś nie pomyślałam , mój błąd..
Ale oba placki polecam ;)