Sposób przygotowania:
Ciasto z czereśniami i pianką
Składniki ciasta umieścić w robocie z nożami do siekania i połączyć je.
Potem podzielić na dwie części : 3/4 i 1/4.
Tą większą częścią wylepić dno blaszki o wymiarach 32 x 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki na godzinę, mniejszą część włożyć do woreczka i też schować do lodówki.
Po upływie godziny ciasto w blaszce podpiec w piekarniku nagrzanym do 185-190 stopni przez 15 minut.
Wyjąć blaszkę i zabrać się za przygotowanie pianki.
Białka ubić dodając w trakcie ubijania oba cukry, potem dodać budynie i nadal ubijać.
Następnie nadal miksując pianę dolewać maleńkim strumieniem olej.
Po połączeniu piany z olejem wyłożyć piankę na cieście a potem rozsypać wydrylowane i oprószone delikatnie mąką czereśnie.
Na koniec na czereśniach zetrzeć resztę ciasta.
Ciasto piec 35-40 minut w 190 stopniach.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Potem podzielić na dwie części : 3/4 i 1/4.
Tą większą częścią wylepić dno blaszki o wymiarach 32 x 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki na godzinę, mniejszą część włożyć do woreczka i też schować do lodówki.
Po upływie godziny ciasto w blaszce podpiec w piekarniku nagrzanym do 185-190 stopni przez 15 minut.
Wyjąć blaszkę i zabrać się za przygotowanie pianki.
Białka ubić dodając w trakcie ubijania oba cukry, potem dodać budynie i nadal ubijać.
Następnie nadal miksując pianę dolewać maleńkim strumieniem olej.
Po połączeniu piany z olejem wyłożyć piankę na cieście a potem rozsypać wydrylowane i oprószone delikatnie mąką czereśnie.
Na koniec na czereśniach zetrzeć resztę ciasta.
Ciasto piec 35-40 minut w 190 stopniach.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
cherry
zewa
Dziękuję bardzo :)