Sposób przygotowania:
Drożdżowe zawijaski z białą czekoladą i malinami
Do miski wbić jajko, dodać ciepłe mleko, roztopione masło, wsypać mąkę, suche drożdże, cukier i sól. Wyrobić jednolite ciasto. Na lekko podsypanej mąkę desce rozwałkować na prostokąt o wymiarach 35x30 cm.
Białą czekoladę posiekać nożem na małe kawałki, razem z malinami rozsypać po cieście. Zawinąć w roladę, lekko podwinąć końce. Pokroić na 8 równych plastrów. Ułożyć w okrągłej formie w odstępach, przecięciem do góry. Odstawić do wyrośnięcia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25-30 minut. Ostudzić.
Cukier puder rozetrzeć z mlekiem, polać ostudzone drożdżówki.
Białą czekoladę posiekać nożem na małe kawałki, razem z malinami rozsypać po cieście. Zawinąć w roladę, lekko podwinąć końce. Pokroić na 8 równych plastrów. Ułożyć w okrągłej formie w odstępach, przecięciem do góry. Odstawić do wyrośnięcia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25-30 minut. Ostudzić.
Cukier puder rozetrzeć z mlekiem, polać ostudzone drożdżówki.
SylaUla