Sposób przygotowania:
Torcik czereśniowyEtap 1
Czereśnie pozbawić pestek, odłożyć kilka do dekoracji wierchu torcika i resztę owoców zmiksować.
Etap 2
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w gorącym leku (pół szklanki) i ochłodzić.
Etap 3
Jogurt naturalny ubić z 1/4 szklanki cukru, pod koniec ubijania dodać zmiksowane czereśnie. I na koniec wymieszać z połową porcji żelatyny. wylać masę na biszkopty. Schłodzić.
Etap 4
Serek ricotta utrzeć z 1/4 szklanki cukru i cukrem waniliowym, wymieszać z 2 częścią żelatyny i wyłożyć na masę czereśniową.
Etap 5
Wierch torciku udekorować pozostałymi czereśniami i borówkami , zalać galaretką (wcześniej przygotowana i ochłodzoną). Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny aby torcik stężał.