Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Ciasto z czerwoną porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Biszkoptowa pychotka z owocami posypana cukrem pudrem

Ciasto z czerwoną porzeczką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto z czerwoną porzeczką

 

  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1 szklanka maki ziemniaczanej
  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru drobnego
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 szklanka czerwonej porzeczki

Sposób przygotowania:

Ciasto z czerwoną porzeczką
Jaja wbić do misy dodać cukier i ubić na puch .Dodać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać olej i delikatnie wymieszać(najlepiej drewnianą łyżką). Przelać ciasto do (średniej wielkości )blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch rozłożyć owoce porzeczki opłukane i obtoczone w mące. Pieczemy w 160 stopni przez około 45 minut.
Ciasto z czerwoną porzeczką
Na zdjęciu pokazane jest upieczone ciasto w całości
Ciasto z czerwoną porzeczką
Biszkoptowe ciacho lekko wilgotne z owocami posypane cukrem pudrem

Tagi:

jajko jajka mak