Sposób przygotowania:
Ciasto z czerwoną porzeczką
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietanę (nie może być zimna, prosto z lodówki).
Margarynę rozpuścić na małym ogniu.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ciasta, a następnie wlać przestudzoną margarynę.
Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ciastem.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Ciasto przełożyć na blachę.
Porzeczkę umyć, usunąć szypułki, osuszyć.
Na cieście ułożyć owoce.
Piekarnik rozgrzać do 160-180°C
Blachę wstawić do piekarnika, upiec.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Margarynę rozpuścić na małym ogniu.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ciasta, a następnie wlać przestudzoną margarynę.
Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ciastem.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Ciasto przełożyć na blachę.
Porzeczkę umyć, usunąć szypułki, osuszyć.
Na cieście ułożyć owoce.
Piekarnik rozgrzać do 160-180°C
Blachę wstawić do piekarnika, upiec.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.