Sposób przygotowania:
Ciasto z delicjami i galaretką
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na pianę, w trakcie ubijania dodawać cukier, ubić na sztywno. Mąkę krupczatkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Do ubitej piany stopniowo dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Na samym końcu delikatnie wmieszać mąkę z kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec w 175 stop.przez 30 minut KREM Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szkl gotowanej wody, odstawić do stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić, dodając po łyżce stężałej galaretki. Wierzch ciasta: Galaretki truskawkowe przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. SKŁADANIE CIASTA: Biszkopt kakaowy przekroić na połowę. Na biszkopt wyłożyć krem śmietanowy, zostawiając trochę kremu na wierzch ciasta. Przykryć drugą połową biszkoptu i wyłożyć resztę kremu śmietanowego. Na kremie ułożyć delicje, czekoladą do dołu. Ciasto zalać galaretkami truskawkowymi, odstawić do lodówki do stężenia.