Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto z delicjami i galaretka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne aksamitne i delikatne ciasto z niespodzianką w środku: smacznymi ciasteczkami i brzoskwiniami na wierzchu

Ciasto z delicjami i galaretka

Składniki:

Ciasto z delicjami i galaretka

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 0,5 l śmietany 30 %
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • Reszta:
  • Delicje
  • Galaretka pomarańczowa
  • Brzoskwinie w puszce

Sposób przygotowania:

Ciasto z delicjami i galaretka
Białka ubić na pianę. Dodać cukier, a następnie cały czas miksując żółtka. Następnie mąkę, kakao i proszek. Delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut.

Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.

Śmietanę ubić na puch, dodać cukier i żelatynę. Zmiksować. Galaretkę przygotować w ¾ podanej ilości wody. Ostudzić. Na biszkopta wyłożyć część masy, ułożyć ciasta, wyłożyć resztę masy. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie pocięte na plasterki i zalać tężejącą galaretką