Sposób przygotowania:
Ciasto z dwoma biszkoptami
Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka cały czas mieszając. Następnie dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać.
Gotowe ciasto wlać do formy, piec w temperaturze 160-180 stopni 30-40 minut
Biszkopt ciemny: tak samo tylko z dodatkiem kakao:)
Masy: Gotowe masy w proszku wymieszać z mlekiem osobno (do masy ajerkoniak-owej dodałyśmy kieliszek ajerkoniaku :)
Gotowe biszkopty dzielimy na połówki, przekładamy na przemian masami, na górę zostawiamy połowę masy czekoladowej, posypujemy posiekanymi orzechami i gotowe!!!
Smacznego!!!! )
Gotowe ciasto wlać do formy, piec w temperaturze 160-180 stopni 30-40 minut
Biszkopt ciemny: tak samo tylko z dodatkiem kakao:)
Masy: Gotowe masy w proszku wymieszać z mlekiem osobno (do masy ajerkoniak-owej dodałyśmy kieliszek ajerkoniaku :)
Gotowe biszkopty dzielimy na połówki, przekładamy na przemian masami, na górę zostawiamy połowę masy czekoladowej, posypujemy posiekanymi orzechami i gotowe!!!
Smacznego!!!! )
Sarenka
luna
Anula
ewala
grazka
łakomczuszka