Sposób przygotowania:
Ciasto z dżemem i wiórkami
Na początku w misce umieścić mąkę, miękką margarynę, proszek do pieczenia, żółtka, śmietanę, cukier biały i cukier waniliowy.Składniki połączyć i przełożyć na stolnicę.Dokładnie zagnieść ciasto.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć ciasto, ponakłuwać widelcem i posypać lekko mąką ziemniaczaną.Następnie na ciasto położyć nie za grubą warstwę dżemu.Na dżem wyłożyć wiórki kokosowe wymieszane ze sztywną pianą ubitą z białek.
Piekarnika nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto przez ok. 50 minut.Smacznego.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć ciasto, ponakłuwać widelcem i posypać lekko mąką ziemniaczaną.Następnie na ciasto położyć nie za grubą warstwę dżemu.Na dżem wyłożyć wiórki kokosowe wymieszane ze sztywną pianą ubitą z białek.
Piekarnika nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto przez ok. 50 minut.Smacznego.