Sposób przygotowania:
Ciasto z galaretką
Przygotować biszkopt różowy: pianę ubić z 4 jajek, dodając pół szkl. cukru, potem 4 żółtka, po czym na końcu wymieszać z pół szkl. mąki zmieszanej z połową łyżeczki proszku. Następnie dodać suchy kisiel, delikatnie wymieszać i piec ok. 30 min w temp. 160-180 C. Pozostawić do wystudzenia. W taki sam sposób upiec biszkopt makowy, dodając na końcu mak. Przygotować masę jabłkową: Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie uprażyć z cukrem, dodać galaretki agrestowe w proszku, wymiesza i pozostawić do wystudzenia. Rozpuścić galaretki truskawkowe, gdy całkiem stężeją pokroić w kostkę. Wiśniową galaretkę rozpuścić w pół szkl. gorącej wody, gdy zacznie gęstnieć zmiksować z kremówką ubitą z odrobiną cukru pudru, wstawić na chwilę do lodówki. Przełożenie ciasta:Na biszkopt różowy wyłożyć masę jabłkową, na to biszkopt makowy, wyłożyć delicje, na to masa z kremówki i posypać kostkami galaretki