Sposób przygotowania:
Ciasto z galaretką
Wbijamy jajka do miski, dodajemy cukier i ubić na puszystą masę. Dodajemy wodę i musimy wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na przygotowaną dużą blaszkę i pieczemy do suchego patyczka ok 30 min w 180 st. Rodzynki płuczemy i sparzamy. Galaretki rozpuszczamy w 1, 5 szklanki wody każdą .mogą być dwa kolory. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Gotujemy budyń na mleku i studzimy. Utrzeć z margaryną na gładką masę. Do kremu dodajemy połamaną drobno czekoladę i przygotowane rodzynki. Wystudzone ciasto przekrawamy na połowy i lekko nasączamy ponczem. Na jedną połowę wykładamy krem i wyrównujemy Wylewamy tężejące galaretki. Przykrywamy drugą połową ciasta i polewamy polewą.