Sposób przygotowania:
Ciasto z gruszkami wg LIDZIA
Masło utrzeć z cukrem i szczyptą soli, mikserem, do białości. Następnie do masy dodawać po jednym jajku. Nadal miksowac. Dodać startą skórkę cytryny lub aromat. Wciąż miksując wsypać mąkę pomieszaną z proszkiem do pieczenia. W tym czasie obrac gruszki, pozbawic gniazd nasiennych i pokroic na ósemki. Dobrze wyrobione ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu poukładać gruszki. Posypac cynamonem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na funkcji góra-dół i piec przez około 50 minut.
![Ciasto z gruszkami wg LIDZIA Ciasto z gruszkami wg LIDZIA](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-gruszkami-wg-lidzia-133654.jpg)
![Ciasto z gruszkami wg LIDZIA Ciasto z gruszkami wg LIDZIA](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-gruszkami-wg-lidzia-133655.jpg)
![Ciasto z gruszkami wg LIDZIA Ciasto z gruszkami wg LIDZIA](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-gruszkami-wg-lidzia-133656.jpg)
![Ciasto z gruszkami wg LIDZIA Ciasto z gruszkami wg LIDZIA](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-gruszkami-wg-lidzia-133657.jpg)