Sposób przygotowania:
Ciasto z hebratnikami
Biszkopt I Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka, mąkę pszenną,olej i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy i pieczemy przez 30 minut w formie 25/36. Biszkopt II : Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka, mąkę pszenną,olej, mak i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy i pieczemy przez 30 minut w formie 25/36. Masa budyniowa: W niewielkiej ilości mleka rozrabiamy budynie, resztę gotujemy z cukrem. Robimy budyń. Studzimy i ucieramy z margaryną. Masa ze śnieżki: Śnieżkę robimy według przepisu na opakowaniu ,gdy jest już ubita dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w przeznaczonej do tego ilości wody. Przełożenie ciasta: Biszkopt I- masa ze śnieżki- biszkopt II- masa budyniowa- herbatniki nasączone rumem.