Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Ciasto z herbatnikami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 360
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne czekoladowe ciasto, które zaskoczy każdego bez wyjątku. Przygotujesz zaledwie w piętnaście minut. Polecam go w szczególności zapracowanym Paniom domu, lubiącym serwować bliskim desery. Ekspresowe i doskonałe w smaku ciasto na każdą okazję.

Ciasto z herbatnikami

Składniki:

Ciasto z herbatnikami

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z herbatnikami

I

Ciasto z herbatnikami
Przygotowanie masy czekoladowej, masło cukier i kakao razem łączymy, gotujemy a następnie łączymy z mlekiem w proszku.

1. Mleko, masło, cukier oraz kakao przekładamy do rondelka i gotujemy. Po ugotowaniu studzimy i miksujemy z mlekiem w proszku.

II

Ciasto z herbatnikami
przygotowanie ciastek, kruszymy i łączymy z masą czekoladową.

2. Herbatniki kruszymy i łączymy z masą delikatnie miesząc łyżką.

III

Ciasto z herbatnikami
Układamy masę czekoladową z ciastkami w formie i posypujemy pokruszonymi orzechami. p

3. Masę wykładamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Wierzch posypujemy pokruszonymi orzechami.

5. Ciasto chłodzimy w lodówce dwie godziny.

IV

6. Smacznego.