Sposób przygotowania:
Ciasto z herbatników z kremem z kaszy manny
Krem: zagotować mleko z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. Na wrzące mleko wsypać kaszę mannę, gotować na małym ogniu aż zgęstnieje.
Kakao rozprowadzić w małej ilości gorącej wody lub mleka, wlać do kaszy, wymieszać.
Uwaga! Do kremu można dodać też rodzynki i kilka kropel olejku rumowego.
Połowę herbatników ułożyć na blaszce.
Na herbatniki wyłożyć gorący krem, a na kremie ułożyć drugą warstwę herbatników. Herbatniki przycisnąć deseczką, odstawić do przestudzenia.
Polewę czekoladową przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. Gotową polewą polać ciasto, ewentualnie można jeszcze posypać wiórkami kokosowymi, wstawić na kilka godzin do lodówki.
Kakao rozprowadzić w małej ilości gorącej wody lub mleka, wlać do kaszy, wymieszać.
Uwaga! Do kremu można dodać też rodzynki i kilka kropel olejku rumowego.
Połowę herbatników ułożyć na blaszce.
Na herbatniki wyłożyć gorący krem, a na kremie ułożyć drugą warstwę herbatników. Herbatniki przycisnąć deseczką, odstawić do przestudzenia.
Polewę czekoladową przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. Gotową polewą polać ciasto, ewentualnie można jeszcze posypać wiórkami kokosowymi, wstawić na kilka godzin do lodówki.