Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę. Cały czas ubijając dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym oraz żółtka. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia,dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut( do suchego patyczka).
Wystudzić i przekroić na pół.
Jabłka zetrzeć na tarce grube oczka, uprażyć dodając cukier i cynamon. Wyłączyć gaz, a do gorących jabłek wsypać galaretki i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia galaretek.
Masę wyłożyć na spód ciasta, nakryć drugim kawałkiem ciasta.
Pozostawić do całkowitego wystygnięcia, posypać cukrem pudrem.
Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut( do suchego patyczka).
Wystudzić i przekroić na pół.
Jabłka zetrzeć na tarce grube oczka, uprażyć dodając cukier i cynamon. Wyłączyć gaz, a do gorących jabłek wsypać galaretki i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia galaretek.
Masę wyłożyć na spód ciasta, nakryć drugim kawałkiem ciasta.
Pozostawić do całkowitego wystygnięcia, posypać cukrem pudrem.
gusia1000