Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i masą
BISZKOPTY: Podzielić składniki na dwie części. Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Na zmniejszonych obrotach miksera wmiksować żółtka. Mąkę połączyć z proszkiem i kakao. Przesiać przez sito i wmieszać łyżką. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut na wysmarowanej brytfannie. Upiec dwa takie ciasta lub z tych składników jeden biszkopt i przekroić na pół. JABŁKA: Jabłka wyjąć ze słoika, dodać galaretki i chwilę podgrzewać w rondelku (można użyć świeżych jabłek, w tym celu wcześniej obrać ok. 5-6 większych jabłek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Wyłożyć na jednego biszkopta. MASA: Większą część mleka zagotować. W mniejszej wymieszać wszystkie składniki prócz margaryny i spirytusu. Gdy mleko zacznie się gotować, wmieszać mleko ze składnikami i mieszać (cały czas gotując) aż zrobi się gęsty budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodać zimny budyń i spirytus (do smaku). Wyłożyć na jabłka. Przykryć drugim biszkoptem i ozdobić wg uznania.