Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i śliwkami
Wysypać na stolnicę mąkę, dodać do niej margarynę, cukier i proszek do pieczenia. Siekać margarynę, mieszając zarazem wszystkie składniki. Wydrążyć otwór w wysypanych na stolnicę składnikach. Dodać żółtka i śmietanę. Wszystko ugnieść. Podzielić na 3 części, a do jednej z nich dodać kakao. Schować ciasto do zamrażalnika, a w tym czasie pokroić jabłka i śliwki na drobne części i obtoczyć w kaszy manny. Wyjąć jedną część ciasta z zamrażalnika, wyłożyć na spód blachy. Na to owoce, a na nie zetrzeć na jarzynowej tarce ciemne ciasto. Z białek i 2 łyżek cukru ubić pianę i nałożyć ją na ciasto. Na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temperaturze 160 stopni. Wyjąć, można posypać cukrem pudrem i delektować się pysznym smakiem. Smacznego !